*Nettavisen* Nyheter.

Prest likvidert i sin egen kirke

Presten forsøkte å konvertere muslimer til Kristendommen.

En russisk katolskortodoks prest ble brutalt likvidert i sin egen kirke i Moskva torsdag. Presten var kjent for å være en høylytt kritiker av Islam og skal ved flere anledninger ha forsøkt å konvertere muslimer til Kristendommen.

- En maskert, væpnet mann skjøt fader Daniil Sysoyev (35) i hodet og i brystet etter å ha spurt ham om navnet, opplyser politiet. 35-åringen døde av skadene på sykehus torsdag kveld.

- Fikk 14 drapstrusler
En korleder ved kirken, Vladimir Strelbinsky, ble hardt skadd i angrepet som fant sted i St. Thomas-kriken sør i Moskva. Ifølge en russisk avis har presten mottatt hele 14 drapstrusler via telefon og e-post.

- 14 ganger har de truet med å kutte av hodet mitt, har presten tidligere uttalt til Komsomolskaya Pravda.

Sysoyev har selv hevdet at han har konvertert 80 muslimer. Han understrekte at andre prester ikke våget å følge hans spor i frykt for hevnreaksjoner fra den muslimske verden.

Men denne type aggressive misjoneringen er lite populært i religiøse kretser i Russland.

- I vårt land er det innforstått blant hovedreligionene at man ikke misjonerer i hverandres interesseområder, sier Alexander Verkhovsky ved SOVA Centre, som overvåker rasekriminalitet i Russland, skriver The Times.

Misjonerte i åtte år
Den drepte presten skal ha misjonert i muslimske miljøer i om lag åtte år. Det er cirka 20 millioner muslimer i Russland, og mange av dem skal ha uttrykt sinne over at presten gikk til angrep på deres religion.

Etterforskningsleder Anatoly Bagmet mener motivet for drapet trolig var sinne over prestens misjonsvirksomhet i muslimske miljøer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.