*Nettavisen* Nyheter.

Prest startet arbeidsformidling for romfolk

Oslo (NTB): Den ortodokse presten Christoforos Schuff har startet arbeidsformidling for romfolk i Kristiansand. - Arbeid er en viktig faktor hvis man vil ut av en tilværelse som tigger, sier han.

Presten Christoforos Schuff fra Songdalen i Vest-Agder har startet et eget lite arbeidsformidlingskontor for romfolk i Kristiansand. Schuff har laget nettsiden romfolk.no, og formidler kontakt mellom folk som vil tilby skattefrie småjobber, og romfolket. Presten bistår ved kontraktsinngåelse, men tar ikke imot betaling for arbeidsformidlingen.

Schuff kom i kontakt med romfolket i byen for fire år siden.

- Jeg har etter hvert blitt kjent med utfordringene i livene deres, og arbeid er en viktig faktor hvis man vil ut av en tilværelse som tigger, sier han til avisa Fædrelandsvennen om hva som fikk han til å begynne med arbeidsformidlingen.

Nav-ansatt Maria Lopez, som er bosatt i Kristiansand, fikk nylig malt huset av romfolk gjennom arbeidsformidlingen, og synes flere folk bør ansette romfolk til å gjøre småjobber på hus og hjem.

- De møtte punktlig, og viste både stor arbeidslyst og evner. Jeg synes det var en god erfaring, som jeg nå vil dele med andre. Det sies så mye stygt om disse menneskene, det er ålreit å kunne nyansere bildet litt, sier Lopez. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.