RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prester flykter etter homobråk

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Flere enn 50 prester har forlatt Presteforeningen etter at sentralstyret anbefalte vigsel av homofile.

Gunnar Mindestrømmen, leder i Presteforeningen, har tidligere ikke ønsket å oppgi antallet utmeldinger som har kommet i kjølvannet av at sentralstyret i forrige uke vedtok å støtte vigsel av homofile. Nå opplyser han til Dagen at tallet er minst 50.

Mindestrømmen tror selv utmeldingene like gjerne kan være en forsinket reaksjon på bispemøtets uttalelse tidligere i høst.

– Jeg opplever at en del av reaksjonene kommer på bakgrunn av bispemøtets uttalelse heller enn som en reaksjon på Presteforeningens utspill, sier han.

Han presiserer at cirka 20 av de utmeldte er pensjonister og at det også er noen innmeldinger, uten at han kan tallfeste sistnevnte gruppe.

Sentralstyret i Presteforeningen har enstemmig vedtatt at det bør innføres en liturgi for vielse av homofile. Begrunnelsen er at dette er den logiske konsekvensen av standpunktet til flertallet av biskopene. De tolv biskopene er delt i synet på om Den norske kirke kan vie par av samme kjønn. Et flertall på åtte svarer ja, men har som et kompromiss foreslått at det innføres en velsignelsesliturgi for borgerlig inngåtte ekteskap.

Presteforeningen viser til at bispemøtet skal avklare hva som er rett lære i kirken, men flere prester som har meldt seg ut mener Presteforeningen har tatt teologisk stilling til saken. (©NTB)

innenriks.vaktsjef@ntb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere