*Nettavisen* Nyheter.

Prestisjesalg for «Modellen»

Lars Saabye Christensen hadde et utrolig forhåndssalg før utgivelsen av «Modellen». Nå er boka inne på det britiske markedet, og da kan alt skje.

27.10.05 10:34

Det britiske markedet er selve gulroten for en norsk forfatter:

- Det har veldig mye å si. Da får boka veldig mye oppmerksomhet, fordi folk følger med på det markedet, sier rettighetsredaktør i Cappelen Agency Pip Hallén til TV 2 Nettavisen.

- Det er veldig høy prestisje for å si det slik. Og samtidig betyr det at den blir tilgjengelig på engelsk og at flere folk kan lese den.

Britisk ros
Det er det britiske forlaget Arcadia som har kjøpt utgivelses rettighetene til boka. Dette har utgitt flere av forfatterens bøker, senest «Herman» som av storavisen The Guardian ble beskrevet som en «vakker levendegjøring av barndommens mysterier». I går onsdag hadde avisen Times Litterary Supplement også et stort oppslag om boka.

LES KRITIKKENE AV «MODELLEN» HER

Halvbroren døråpner
Saabye Christensen har hatt internasjonale suksess med «Halvbroren» som blant annet valgt som en av 26 som mottaker av The Notable Book Award i USA . I forbindelse med prisen blir de valgte bøkene gjort tilgjengelig for utlån ved biblioteker i USA.

«Halvbroren» har følgelig blitt en døråpner for forfatteren, og den blir utgitt i stadig flere europeiske land.

I kø for Modellen
Allerede to måneder før utgivelsen av «Modellen» hadde fått solgt boka til seks land, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Frankrike og Nederland.

Etter den gigantiske bokmessen i Frankfurt har nå flere land kommet til.

- Den er solgt til Island, og veldig mange land bekreftet at de er interessert, sier Hallén.

Når en bok utkommer på det britiske markedet, blir den også kandidat til flere priser. «Halvbroren» ble eksempelvis nominert til en irsk litterær pris i fjor, opplyser rettighetredaktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.