RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prins Charles: - Kristendommen er truet

Sist oppdatert:
London (NTB-Ritzau): Kristendommen er truet, mener prins Charles. Og trusselen er sterkest i regionen der den kristne troen hadde sitt utspring for rundt 2.000 år siden, sier den britiske tronarvingen.

Prinsen sa på en julemottakelse for religiøse ledere denne uken at han er sterkt bekymret over utviklingen i Midtøsten. Blant gjestene på mottakelsen var blant andre den anglikanske kirkes religiøse overhode, erkebiskopen av Canterbury Justin Welby.

- Det ser ut til at vi ikke lenger kan overse at kristne i Midtøsten i stadig større grad forfølges av militante islamistiske fundamentalister. Kristendommen ble bokstavelig talt født i Midtøsten, og vi må ikke glemme våre kristne søstre og brødre der, framholdt Charles.

Prins Charles er bekjennende kristen, og har arbeidet med å bygge bru mellom ulike religioner. Hans uttalelser om forholdene i Midtøsten regnes som oppsiktsvekkende, og fikk onsdag bred omtale i London-aviser som The Guardian og The Telegraph.

En spesialrådgiver for Jordans muslimske konge Abdullah understreker overfor The Telegraph at kristendommen må respekteres. De kristne var jo i Midtøsten 600 år før muslimene, påpeker han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere