Gå til sidens hovedinnhold

Prins funnet skyldig i dødsvold mot tjeneren

Funnet død etter brutal vold.

Tirsdag ble den saudiarabiske prinsen Saud Abdulaziz Bin Nasser Al Saud funnet skyldig i både drap og grov legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det var i februar i år at den saudiarabiske prinsen gikk til angrep på sin nære tjener, 32 år gamle Bandar Abdulaziz, på et luksushotell i London.

Det viktigste bevismateriale i straffesaken, er overvåkingsbildene av prinsen som slår og sparker Abdulaziz i heisen på hotellet. Mishandlingen skal så ha fortsatt på hotellrommet.

Les også: Her angriper prinsen sin tjener

Se video i bunnen av saken!

Brukket nakke og bitemerker
Tjeneren døde etter å ha fått kraftig bank. Mannen ble senere funnet død med hodeskader, brukne ribbein og nakke, samt bitemerker på ansikt, ører og arm.

Aktoratet mener drapet skal ha hatt «seksuelle undertoner». Påtalemyndigheten mener de to hadde et seksuelt forhold. Selv benekter tiltalte at han er homofil og sier de to var venner og likeverdige.

Prinsen nekter for forsettelig drap, og hevder han ikke hadde til hensikt å drepe ham, skriver CNN.

Enstemmig jury
Retten i London måtte derfor ta stilling til om drapet var forsettlig eller uaktsomt.

Etter én time og tretti minutter var det en enstemmig jury som avsa sin kjennelse: Prins Al Saud ble funnet skyldig i forsettlig drap.

London-politiet fortalte etter kjennelsen at prinsen ikke hadde vist noen tegn til anger da han ble avhørt om tjenerens død.

Dommen er ventet å falle onsdag, og prinsen risikerer fengsel på livstid.

- Denne dommen viser at ingen, uavhengig av sin posisjon, er hevet over loven, sa polititalsmann John McFarlane utenfor rettslokalet tirsdag, ifølge BBC.

Nært forhold
Prins Saud Abdulaziz Bin Nasir Al Saud, som er barnebarn av kong Abdullah bin Abdulaziz Al Saud av Saudi-Arabia, var tidligere i år i London i forbindelse med en lengre ferietur som også omfattet besøk i Marokko, Maldivene og flere europeiske byer.

Prinsen reiste sammen med Bandar Abdulaziz, som påtalemyndigheten beskriver som prinsens assistent eller tjener. De to mennene delte hotellrom, var på handletur sammen og besøkte barer og nattklubber.

HTML EMBED
Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken