RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prins Philip tilbake på jobb

Edinburgh (NTB-DPA): Britiske prins Philip har gjennomført sitt første offisielle oppdrag siden han ble utskrevet fra sykehuset etter en mageoperasjon. Dronning Elisabeths ektemann delte ut medaljer ved en tilstelning i Skottland.

Den 92 år gamle prinsen hedret vitenskaps- og forretningsfolk under en tilstelning i det kongelige vitenskapsselskapet Royal Society of Scotland. Utdelingen fant sted i Edinburgh, en by Philip har et spesielt forhold til, siden han bærer tittelen hertug av Edinburgh.

- Det er godt å være tilbake på beina, sa prinsen, som er kjent for sine til tider sleivete utsagn, og som ikke helt kunne dy seg denne gangen heller.

- Jeg skulle virkelig ønske jeg forsto hva det er disse folkene egentlig driver med, sa han om medaljemottakerne.

Philip tilbrakte i juni elleve dager på sykehus etter at han hadde gjennomgått en planlagt operasjon. Hoffet ved Buckingham Palace i London har ikke gått offentlig ut med detaljerte opplysninger om inngrepet.

Men han var i god form og ved godt mot da han ble skrevet ut, het det i en kunngjøring. Etter mandagens arrangement i Edinburgh skulle prins Philip reise lenger nordover i Skottland for å slutte seg til dronningen på slottet Balmoral. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere