RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prins risikerer halshogging

Foto: KARIM SAHIB (AFP/NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Saudi-Arabias kronprins har krever halshogging av den unge prinsen som er dømt for drap.

Den unge prinsen er dømt for å ha drept en innbygger i Saudi-Arabia. Søndag erklærte kronprins, visestatsminister og forsvarsminister Salman bin Abdul Aziz al-Saud at den unge prinsen skal henrettes.

Til medier i Saudi-Arabia sier kronprinsen: «Sharia må bli håndhevet likt for alle uten unntak for det er ingen forskjell mellom rike og fattige i islam», uttalte han mens han krevde den unge anonyme prinsen henrettet.

I et brev merket «Veldig viktig», gjengitt i arabiske medier, poengterte han at den dødsdømte kan unngå å bli henrettet hvis familien til offeret godtar blodpenger betalt av gjerningsmannen. Han skriver at ingen kan blande seg inn domstolens avgjørelser, og hvis familien avviser blodpengene, og insisterer på at drapsmannen skal bli henrettet, så «må rettferdigheten skje».

Offerets far har tidligere uttalt at pengene tilbudt for å benåde prinsen ikke har vært nok til å veie opp for tapet av sønnen.

Rundt 80 personer blir årlig henrettet i Saudi-Arabia, melder nbcnews.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere