Gå til sidens hovedinnhold

Prins William og hertuginne Kate har fått en sønn

Det nyfødte barnet til prins William og Kate er den tredje i den britiske arverekken.

Gutten, som veide 3,8 kilo, er parets første barn og ble født på St. Mary's sykehus i London mandag.

Den nyfødte vil bli den tredje i den britiske arverekken etter prins Charles og prins William.

– Hennes kongelige høyhet og barnet hennes har det bra og blir på sykehuset over natten, heter det i en uttalelse fra det britiske kongehuset.

Prins William var til stede under fødselen. Dronning Elizabeth, prins Charles og resten av kongefamilien gleder seg over nyheten, heter det i uttalelsen.

Les også:

Ventet med offentliggjøringen
Fødselen skjedde klokken 16.24 lokal tid, men nyheten ble ikke offentliggjort før fire timer senere.

Kate og William ankom sykehuset i Paddington i London klokken halv fem mandag morgen. En pressetalsmann for det britiske hoffet sa på formiddagen at fødselen forløp på normalt vis.

Kate gikk ut i permisjon 13. juni og ble sist sett offentlig to dager senere, under den offisielle fødselsdagsfeiringen til dronning Elizabeth. Den britiske statsministeren David Cameron ønsket mandag morgen hertuginne Kate til lykke med fødselen og sa at hele landet ventet i spenning.

(Artikkelen fortsetter)

Slottet gratulerer
Den norske kongefamilien sender sine gratulasjoner til kongehuset i Storbritannia, opplyser informasjonssjef Marianne hagen ved Slottet til NTB.

Verdenspressen har ventet utenfor sykehuset i flere uker. Det har også de mest ihuga kongetilhengerne, gjerne drapert i britisk flagg.

Hertuginnen fødte på samme sykehus og i samme private fløy som prinsesse Diana fødte prins William og prins Harry. Ingenting har vært overlatt til tilfeldighetene ved sykehuset. En egen parkeringsplass har vært reservert for prins William, mens det har vært parkeringsforbud for andre pasienter utenfor sykehuset hele juli måned, for å forhindre at det skulle oppstå problemer.

Nyhetsbyåret AFP melder at døgnprisen for et standard rom i den private fløyen i St. Mary's-sykehuset der hertuginne Kate nå er innlagt, er 4.965 pund eller drøye 45.000 kroner. (©NTB)

Les også:

Kommentarer til denne saken