RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prinsens hemmelige hjertelidelse

Sist oppdatert:
Den 86 år gamle hertugen har hatt en hjertelidelse i 15 år.

(SIDE2): Hertugen av Edinburgh har hatt skrall helse den siste tiden, noe som har vekket bekymring hos det britiske kongehuset, skriver Evening Standard.

Nå kommer det fram at han har lidd av en hjertelidelse i 15 år.

Har livvakter
Han må ta medisin jevnlig og både livvakter og sykepersonell er i konstant beredskap og klare for å bringe hertugen til sykehus dersom han blir svimmel eller kortpustet.

En funksjonær ved slottet uttaler at de rundt ham har visst om lidelsen i mange år.

- De som jobber sammen med eller tett med han er informert om symptomene. Han går til regelmessig legesjekk og bekymringen er mest knyttet til alderen hans.

Vil ikke avlyse
En av hoffets ansatte har uttalt at dronningen og resten av den kongelige familie har vært svært bekymret for hertugen de siste ukene. Han har ikke vært seg selv og med tanke på hans høye alder og hjertelidelse, gir det grobunn for bekymring, skriver avisen.

Allikevel insisterer han på å kjøre fullt kongelig program og vil ikke avlyse sin travle timeplan.

- Hvem vil fortelle han at han må redusere jobbingen, sa en av legene som er ansatt for å passe på ham. For å være ærlig: - Hertugen er ikke en mann man du forteller hva skal gjøre.

- Ser jeg syk ut?
Den strikte hertugen har tidligere benektet at han er syk. For tre år siden når ansiktet hans ble forslått etter at han gled i badekaret, sa han til en journalist: «Ser jeg ut som jeg er fordømt syk?»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere