RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prinsens nye superyacht

Noen lar seg rett og slett ikke affisere av finanskrisen.

(LXUS.no) Saudi-Arabias prins Mohammed bin Abdulaziz vet å more seg. Derfor har han nå gått til anskaffelse av et nytt leketøy – den 213 fot lange luksusyachten Nourah of Riyadh.

Den 65 meter lange doningen er den største motoryachten som hittil er blitt bygget i Tyrkia. Siste uken i april var praktskipet omsider ferdig, og prinsen går en lykkelig og maritim sommer i møte.

LES OGSÅ:
Abramovich bygger ferdig superyachten
Verdens største yacht

Nourah of Riyadh er bygget ved skipsverftet Yachtley i Kocaeli ved Svartehavet. Superyachten har ifølge Luxuo seks enorme lugarer, overnattingsmuligheter for et mannskap på 21, privat kino, to heiser – og helikopterplattform, selvsagt. Interiøret er designet av Donald Starkey.

Prestisjeprosjekt

For tyrkisk verftsidustri betyr det mye å endelig ha fullført oppdraget. Under avdukningsseremonien var landets handelsminister Kürsat Türkmen stolt til stede og erklærte at landet hans har alle planer om fortsatt å være en ledende aktør i internasjonal yachtbygging.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Dette er et klart tegn på at vi vokser raskt innen skipsbygging. Våre eksperter har allerede begynt forberedelsene om byggingen av en 75 meter lang yacht her i Kocaeli, avslørte han.

Prins Mohammed bin Abdulaziz’ nye flytende drøm skal ha kostet nærmere 450 millioner kroner.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere