RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images/All Over Press

Prinsesse etterforskes for skattesnusk

Sist oppdatert:
Den spanske kongens datter er satt under formell etterforskning for skattesnyteri.

Prinsesse Cristina av Spania er satt under formell etterforskning for skattesnyteri. Etterforskningen mot kong Juan Carlos' datter omfatter også hvitvasking av underslåtte penger.

En dommer på den spanske middelhavsøya Mallorca opplyste fredag at han har bedt skattemyndighetene utlevere opplysninger om den 47 år gamle prinsessens økonomiske forhold. Hoffet i Madrid ville ikke kommentere dommerens kunngjøring.

Saken har tilknytning til etterforskningen av Cristinas ektemann Iñaki Urdangarín, som er anklaget for korrupsjon. Urdangarin, en tidligere håndballspiller på toppnivå, skal angivelig ha underslått flere millioner euro fra offentlige midler.

Dommer José Castro skal nå forsøke å finne ut om prinsessen som medeier av Urdangarins selskap Aizoon har gjort seg skyldig i skatteunndragelse. Etterforskningen settes i verk selv om skattemyndighetene ikke har funnet tegn til noe ulovlig, meldte spanske medier fredag.

Prinsesse Cristina er det nest eldste av kong Juan Carlos' og dronning Sofias tre barn, og nummer sju i arvefølgen til den spanske tronen. Spanjolenes tiltro til kongehuset er ifølge meningsmålinger betydelig svekket som følge av Urdangarin-saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere