RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prinsesse får =Norge-prisen 2013

Oslo (NTB): Prinsesse Märtha Louise tildeles årets =Norge-pris for engasjement for barn og mennesker som står på utsiden av samfunnet.

=Norge-prisen går til noen som utmerker seg ved sin innsats for verdighet og sosialt engasjement. Årets pris går til prinsesse Märtha Louise for sitt offentlige og private engasjement gjennom mange år, skriver Stiftelsen Erlik i en pressemelding.

- Annerledeshet, raushet og sosialt engasjement er verdier vi setter svært høyt i gatemagasin-bransjen. Dette er verdier som prinsessen har blitt en fanebærer for. Som offentlig skikkelse gir hun en stemme til de stemmeløse, og som person har hun vist et enormt mot. Derfor fortjener hun denne prisen, forteller =Norge-redaktør Anlov Peter Mathiesen.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at prinsesse Märtha Louise i en årrekke har vist et spesielt engasjement for barn og mennesker med nedsatt funksjonsevne. «Denne innsatsen er ekstra viktig fordi den handler om mennesker som ofte ikke har sjansen til å yte uten hjelp fra andre», heter det i begrunnelsen.

Prisen overrekkes i Varmestua i Fredrikstad torsdag 22. august. Dette er fjerde gang prisen deles ut, og siste vinner var Gatehospitalet i Oslo, for sitt arbeid med narkomane. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere