RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prinsesser i motebråk

Foto: Paul Weaver/Scanpix (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise har havnet på hver sin side i en krangel om hvem som er den seriøse aktøren i norsk motebransje.

(SIDE2:) Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise har promotert norsk mote i inn- og utland og det er stor prestisje når de sitter på første rad under motevisningene.

- Det er veldig viktig at kongelige støtter opp under norsk design, sier moteekspert Margrethe Gilboe til TV 2 Nyhetene.

Se innslaget på TV 2 Sumo (abonnement)

En årelang strid mellom to arrangører har blusset opp. På den ene siden Oslo Fashion Week som Mette-Marit stiller opp på og på den andre siden et arrangement med svært likt navn, Oslo Fashion Award. Ifølge slottets hjemmesider, får de Märtha Louise på besøk.

- Det er svært viktig at Märtha Louise kommer til arrangementet. Det bidrar jo til å gi arrangementet en ekstra glans, sier arrangør Jan W. Schüssler.

Boikotter visningen
- Hvis det kommer kongelige til Oslo Fashion Awards så lurer jeg på hvilke invitasjoner de har fått og hvilke motiver han har lagt til grunn for å inviterer de i det hele tatt, sier Gilboe.

Flere moteblader og modellbyråer boikotter visningene til Oslo Fashion Award. De ønsker ikke å ha noe med arrangøren å gjøre blant annet på grunn av tidligere økonomiske misligheter.

- Han som står bak disse awardene er total useriøs og har lurt de fleste som har noe med fashion i Norge å gjøre for penger. Det finnes ikke noe annet motiv for han å lage disse prisene enn selv å tjene penger , sier Gilboe.

- Det er alltid sånn i norsk motebransje. Og sånn kommer det alltid til å bli, at det er intriger og diskusjoner på kryss av forskjellige poler og det ønsker ikke jeg å kommentere, sier Schüssler.

Märtha bommer
Ifølge Team Modellbyrå har Märtha Louise bommet på hvilket show hun velger å støtte.

- At de stiller opp er positivt, men jeg skjønner ikke hva Märtha Louise har å gjøre på Oslo Fashion Award. Da burde hun heller følge i skjørtene på Mette-Marit og gå på det andre, sier modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere