*Nettavisen* Nyheter.

Prioriterer fulle tribuner

Brann takker nei til tyske TV-penger i UEFA-cupen for å kunne beholde retten til å spille kampen mot Hamburger SV på et tidspunkt som gir flest mulig tilskuere på oppgjøret. Kampen vil bli spilt klokken kl 19.00 25. oktober.

12.10.07 20:02

HSV er en av tre tyske klubber som skal spille samme dato, men oppgjøret mot Brann er bare det tredje mest attraktive sett med TV-øyne.

Fulle tribuner

Det har ført til at tyske TV-selskaper ønsker å sende kampen direkte klokken 16.30 for å gjøre plass til de andre oppgjørene senere på kvelden, skriver brann.no.

Summen Brann er blitt tilbudt for TV-rettighetene på dette tidspunktet er beskjedet i forhold til hva et kveldsoppgjør ville gitt, og daglig leder Bjørn Dahl sier at Brann nå er innstilt på å droppe salg til utlandet for å få spilt kampen på et gunstig tidspunkt for publikum og laget.

Fordeler

- Vi må ha fulle tribuner dersom vi skal klare å få det trøkket vi ønsker. Laget presterer best med masse publikum i ryggen. Vi føler oss temmelig sikre på at svært mange ville droppet kampen dersom den begynte 16.30. Muligheten til å selge plasser i restauranter og losjer ville også begrenset seg, sier Dahl til brann.no.

Derfor ”ofrer” Brann noen TV-inntekter, og håper at fullsatte tribuner vil kompensere for bortfall av en del penger klubben i utgangspunktet hadde håpet å innkassere. Om tysk TV likevel kommer til å kjøpe kampen, er foreløpig uvisst.

Avtale med TV 2

Oppgjøret mot tyske HSV er det første av fire kamper i gruppespillet. Senere er Rennes, Dinamo Zagreb og Basel motstandere.

Branns hjemmekamp mot HSV vil bli å se på TV 2 Zebra, og Brann er godt fornøyd med inntektene de får for rettighetene hos kanalen. TV 2 har også sikret seg retten til de andre kampene Brann skal spille i gruppespillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.