Uvaksinerte stortingsrepresentanter får tilbud om vaksine onsdag og torsdag neste uke, skriver VG.

Tilbudet gjelder også representanter som for tiden er i permisjon fra vervene sine, skriver Stortingets administrasjon i notatet som er sendt rundt. Vaksineringen skal foregå i regi av Forsvarets sanitet, og skal slik sett ikke forsinke vaksinasjonsarbeidet i kommunene.

Les også:Skolebyråden: Stor sannsynlighet for at alle muntlige eksamener i Oslo avlyses

Fylkesleder for Utdanningsforbundet Troms og Finnmark, Thomas Nordgård, sier han er skuffet over avgjørelsen. Han sier han forstår vaksineprioritering er krevende, men at det er merkelig at lærere og barnehageansatte fortsatt ikke er prioritert.

- Vi har vært i frontlinja i halvannet år, men ikke engang det får vi. Da fremstår det underlig at man velger å gå for fullvaksinering av politikerne på Stortinget som jo har mulighet til å overholde smittevernreglene, sier Nordgård, og mener det er en symboleffekt her som ikke kan undervurderes.

Les også: Dødsstanken brer om seg - norsk næringsliv blar opp millioner

– Nå som de fleste i risikogruppene er vaksinert, prioriterer regjeringen å vaksinere et begrenset antall samfunnskritisk nøkkelpersonell knyttet til myndighetenes håndtering av pandemien og arbeidet i konstitusjonelle organer, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet.

Les også: Åpner skjenking, restauranter og treningssentrene i Oslo neste onsdag