Gå til sidens hovedinnhold

Pris til Alternativ Jul

Det hadde aldri gått uten dem, sier Henning Holstad etter at Alternativ Jul og Nina Thorsen fikk =Oslo-prisen.

SENTRUM: Den dagen vi fikk vite det, det ble litt sånn...wow, sier styremedlem i Alternativ Jul, Nina Thorsen fra Lambertseter.

Hun er en av dem som jobber aller mest med lavterskeltilbudet Alternativ Jul. Hvert eneste år i 13 år har hun jobbet året rundt med å få i stand julefeiring for dem som faller litt på sida av samfunnet.

De siste fire månedene er det mye, da er det en fulltidsjobb, sier hun.

Og i jula, hvor mye jobber du da?

Sist jul sov jeg vel 2x2 timer i løpet av hele julefeiringa, smiler hun, og forteller at drivkrafta er enkel.

Kunne vært meg

Det er vel først og fremst det at jeg vet at det kunne vært meg, jeg kunne vært gjest selv. Men så er det veldig hyggelig, da, ler hun.

Og det er mye å holde styr på når man skal arrangere julefeiring for så mange. Sist jul var det nærmere 800 gjester og 400 frivillige. Rundt 200 sponsorer skal følges opp, artister skal skaffes og mat skal lages . I løpet av de 40 åra Alternativ Jul har holdt på har nærmere 100 000 varme måltider blitt servert. Men for de frivillige er ikke det til å bli feit av.

Jeg er vel faktisk av de få som går ned i vekt i jula. Jeg rekker jo ikke å spise, ler Thorsen.

Takker de frivillige

Og for sjefen sjøl, Henning Holstad, er det de frivillige som er de virkelige vinnerne av prisen. Nina Thorsen har vært hans høyre hånd i 13 år, og sammen med de til sammen nesten 9000 frivillige som har bidratt opp gjennom åra er hun den viktigste for at Alternativ Jul kan holde koken år etter år.

Det er en stor ære å få denne prisen, og jeg tar den i mot på vegne av alle de frivillige. Det hadde vært litt tung uten dem, ler Holstad og ser på Nina.

Det er så mange frivillige, og vi vil så gjerne takke dem, sier hun og forteller at hun har én drøm for neste juleferiring.

Jeg skulle ønske det var en artist som ringte oss for å be om å få spille. Jeg skjønner jo at artistene også har familie de vil være sammen med, men jeg tror de får mye igjen for å stille opp. Det er et veldig takknemlig publikum, sier hun.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford