*Nettavisen* Nyheter.

Pris til Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit fikk lørdag Fredrikkeprisen

(SIDE2): Fredrikkeprisen er Norske Kvinners Sanitetsforenings hederspris, og består av 100 000 kroner, en statuett og et diplom. Lørdag ble den delt ut for åttende gang, og det var altså Kronprinsesse Mette-Marit som stakk av med hedersprisen.

Les mer om prinsessens engasjement: Mette-Marit støttet homofile

For åpenhet og inkludering
Prisen er oppkalt etter Norske Kvinners Sanitetsforening grunnlegger, Fredrikke Marie Qvam. Prinsessen fikk den for sitt engasjement for åpenhet, inkludering og toleranse.

- Kronprinsesse Mette-Marit har vært en pådriver for åpenhet, inkludering og toleranse, med en evne til å se mennesker i en sårbar livssituasjon. Gjennom sitt engasjement for psykisk helse, barn og unges livssituasjon, hiv/Aids og i møte med mennesker er Kronprinsessen med på å realisere sanitetskvinnenes verdier; å vise omsorg for mennesker og bidra til et samfunn der alle hører hjemme, sier generalsekretær i N.K.S., Anne-Karin Nygård i en pressemelding.

Fra den ene prinsessen til den andre
Det var prinsesse Astrid, søsteren til Kongen, som fikk gleden av å overrekke prisen til prinsesse Mette-Marit i Fojaeen på Det Norske Teatret lørdag ettermiddag.

Mette-Marit var også tilstede under Oslo Fashion Week i går. Les mer: Noe til Haakon, Mette-Marit?

Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) er en frivillig organisasjon som ble etablert allerede i 1896 og er i dag Norges største kvinneorganisasjon. Hovedsatsingsområdene er kvinnehelse og omsorgsberedskap. N. K. S’ medlemmer arbeider frivillig med praktiske tiltak lokalt og bevilger 8-10 millioner kroner hvert år til forskning, hovedsakelig innen kvinnehelse. Organisasjonen har over 1320 lokalforeninger, og eier til sammen 25 institusjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag