Det var Nettavisen som i samarbeid med Laagendalsposten og Drammens Tidende som stakk av med den gjeve Amedia-prisen for beste journalistikk i 2022.

Avisene mottok prisen for sitt samarbeid rundt dekningen av Kongsberg-drapene i Hyttegata 13. oktober i fjor. Gjerningsmannen i Kongsberg rakk å drepe fem personer og skade to før han ble pågrepet.

De tre Amedia-avisene leverte nyheter fortløpende fra åstedet.

– Onsdag 13. oktober 2021 fant en av de mest dramatiske hendelsene Norge har opplevd siden terroren i 2011 sted utenfor kontorlokalene til en mindre lokalavis. Hendelsen var toppnyhet i nasjonale og ikke minst internasjonale medier. Men det var tre redaksjoner i Amedia som ble nyhetsledende. Som leverte «breaking news» og den viktigste og mest innsiktsfulle journalistikken i saken. Prisen for beste journalistikk i Amedia går til redaksjonene i Laagendalsposten, Drammens Tidende og Nettavisen for å ha vist kraften i journalistikken i en krisetid, sa Anders M. Opdahl, fra Senter for undersøkende journalistikk og jurymedlem, da han delte ut prisen.

Det ble stående applaus fra salen da de tre redaksjonene kom opp på scenen og tok i mot prisen.

En som kan juble like høyt er nyhetsredaktør i Nettavisen, Charlotte Sundberg. Hun mener prisen understreker viktigheten av å samarbeide på tvers av de ulike redaksjonene.

– Jeg er skikkelig stolt over den jobben som journalistene har lagt ned i dekningen av den dramatiske hendelsen i Kongsberg. Både dagen det smalt og de første dagene etter, samt de undersøkende sakene som ble laget i etterkant. Det viser hvilken styrke vi i Amedia kan ha når vi samarbeider og spiller på hverandres styrker, sier Sundberg om seieren.

Årets jury har bestått av Stig Finslo (leder), Astrid Dalehaug Norheim, Eivor Jerpåsen, Tord Selmer-Nedrelid, Eivind Fjellstad og Hallgeir Westrum.