RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prisbelønt dokumentar om levd liv

Sist oppdatert:
Kjell oppdaget sin homofili tidlig på 50-tallet. Kjærligheten måtte han lete etter i utlandet. Han var pen, intelligent og sjarmerende, og ble raskt omsvermet i St. Tropez, Cannes, Paris og London.

Det ble bare korte eventyr. I dag har tilbudene og tiden gått fra Kjell.

Filmen er et rørende møte med 69 år gamle Kjell Fjellstad, som levde et omsvermet liv på femtitallet som modell og homofil. Han fartet land og strand rundt rundt om i Europa. I filmen forteller han livshistorien sin, samtidig som han tenker tilbake på livet han har levd. Regissør og produsent Tonje Kristiansens dokumentarfilm, som TV 2 sender i kveld, vant dokumentarfilmprisen under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni i år.

Tapt ungdom

«Kjell» handler om sorgen over alderdom, forfall og ensomhet.

- Denne filmen gir et sterkt utrykk for et stort almennmenneskelig tema i en enkel, personlig historie, nemlig sorgen over alderdom, forfall og ensomhet,et tema som egner seg svært godt for filmmediet. Filmen viser på en respektfull og usentimental måte et menneskets sorg over tapt ungdom og skjønnhet, og hovedpersonen framstår mer som et ensomt gammelt menneske enn som en homoseksuell skrulle, som han kaller seg selv, het det i uttalelsen fra juryen under sommerens kortfilmfestival.

Utgått på dato

Kjell mener selv han er utgått på dato. Men fortsatt drømmer han. Drømmene har han lagt inne i skjebnen til Gloria Swanson fra «Sunset Boulevard». Med vemodig sjarm presenterer han sitt liv i ord og bilder fra en tid som ung modell - fram til den han er i dag: En ufør mann som strikker og ser video mens han tenker på fortida.

«Kjell» markerer tyvstarten på høstens dokumentarsesong på TV 2 - fra neste mandag er Dokument 2 i gang med ferske dokumentarer.

På TV 2 mandag 30. august 2004 kl. 22.35.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere