RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prisdryss til norske filmer i Lübeck

Lübeck (NTB): Regissørdebutant Iram Haq delte hovedprisen under den nordiske filmfestivalen i Lübeck lørdag. «Til ungdommen» ble beste dokumentarfilm, mens «De tøffeste gutta» vant barnefilmprisen.

Iram Haq fikk prisen for filmen «Jeg er din», som også er norsk Oscar-kandidat. Hun deler hovedprisen med danske «Northwest» av Michael Noer. I tillegg til heder og ære, følger det 12.500 euro eller rundt 100.000 kroner med hovedprisen, NDR Film Prize.

Kari Anne Moes dokumentar om politisk aktive ungdommer sommeren 2011, da terroren rammet Oslo og Utøya, vant sin kategori og en prissjekk på 20.000 kroner.

Den siste norske filmen som ble priset i Lübeck lørdag var Christian Los «De tøffeste gutta». Historien om superhelten Modulf ble kåret til beste barnefilm av en jury bestående av fire tyske 11- og 12-åringer. Barnefilmprisen er på rundt 40.000 kroner.

I tillegg til de tre prisen, ble det delt ut hederlig omtale til Runde Denstad Langlos «Jag etter vind». Det ble med andre ord mye heder og et sjenerøst prisdryss på tampen av en langhelg der det har vært vist 37 norske filmer. Det er 55. gang den nordiske filmfestivalen i Lübeck arrangeres. Festivalen er et viktig møtested i et av de viktigste eksportmarkedene for norsk film. I fjor ble det solgt 27.000 billetter i løpet av festivalen.

Og festivalen i Lübeck er ikke den eneste hvor det har vært norsk filmsuksess denne uken; torsdag fikk Hisham Zamans «Før snøen faller» og Hanne Myrens «Elsk meg» priser på en festival i Abu Dhabi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere