*Nettavisen* Nyheter.

Prisen redusert fra ti til fem millioner

Foto: (Terra Eiendomsmegling)

Herskapshuset ingen vil kjøpe?

01.11.09 13:02

Herskapshuset «Knudtzonlunden» i Kristiansund har ligget ute til salg i rundt to år, uten at noen har villet legge inn bud.

På nyåret i fjor ble prislappen satt ned fra 10 til åtte millioner, og nå er prisantydningen halvert fra det opprinnelige og er redusert til i underkant av fem millioner kroner

Les: Får ikke solgt herskapshus

Flere interessenter
- Prisen er kraftig redusert i håp om at det skjer noe. Det har vært en del interessenter etter at huset ble lagt ut med den nye prisantydningen, sier daglig leder ved Terra Eiendomsmegling i Kristiansund, Jan O. Kvalvåg, til Nettavisen, som innrømmer at prisen ikke har samsvart med hva folk er villige til å gi.

- Prisen har tydeligvis ligget over det markedet er villige til å gi, men nå som prisen har gått ned, merker vi også at interessen har økt.

Ærverdig
Det er en spesiell eiendom som forsøkes solgt. Da den ble bygget i 1875, som en herskapsvilla med tjenerbolig, fungerte den som sommerhus for en av Kristiansunds store sønner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eiendommen er kjent som «Knudtzonlunden» etter konsul Nicolay H. Knudtzon, som eksporterte klippfisk og har ifølge Den norske sjøfarts historie æren for å ha satt i gang regelmessig klippfiskeksport til Vestindia og Brasil.

Han satt også en periode på Stortinget.

Behov for renovering
- Det er en historisk eiendom, men forventningene om at interesserte kjøpere skulle komme på banen av den grunn, har nok vært større en det som var reelt å tro.

Noe konkret bud har det ikke kommet, den måneden huset, og Kvalvåg tror også påkrevd oppussing er noe av grunnen til at huset ikke skifter eier.

- Bygningsmassen trenger mer renovering enn først antatt.

- Kan vente
Inventaret er i utgangspunktet ikke del av et kjøpe. Hvorvidt det er mulig å selge en slik eiendom for enda lavere pris, vil ikke Kvalvåg spekulere i.

- Det er vanskelig å si, da må vi først få et konkret bud på bordet og så må eier vurdere.

- Men eier har ikke dårlig tid og kan vente med et salg, påpeker Kvalvåg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sveitserstil
Boligen, som er på 322 kvadratmeter, er bygget i sveitserstil med tårn.

Hagen hadde kjeglebane, crocketbane og flere dyrefigurer i sin tid, og fortsatt står to Stockholmsløver og passer på inngangen. Huset har damesalong og jomfrubur og flere lysekroner. Noen rom og flere detaljer er originale etter Knudtzons tid.

Konsulen valgte å trekke eiendommen, med en tomt på rundt 8000 kvadratmeter, tilbake fra kysten, siden han hadde sine daglige forretninger ved sjøen. Trass i at beliggenheten beskrives som flott, kan nettopp dette trekke prisen ned i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.