Gå til sidens hovedinnhold

Prisene fortsetter nedover

- Vi er kvitt feberen, og det er sunt, sier informasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen, om prisfallet på borettslagsboliger i Oslo.

OSLO: Prisene på brukte boliger i borettslag i Oslo gikk ned med 1 prosent i årets første kvartal. Siden 1. kvartal 2007 har det vært en nedgang på 3,8 prosent. Det viser ferske tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

- Det er riktig at prisene har sunket noe i Oslo. Gjennomsnittlig er prisene 7 prosent lavere enn i mars 2007. I OBOS ser vi imidlertid en svak oppgang, og i årets tre første måneder har prisene steget, sier informasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen.

Stabil omsetningsaktivitet

Selv om den sterke prisoppgangen i boligmarkedet har bremset opp er det fortsatt betydelig aktivitet i bruktboligmarkedet. Mens antall omsetninger i årets tre første måneder i Oslo var 14 prosent lavere enn i forrige kvartal, var det uendret i forhold til 1. kvartal 2007. Dessuten inntraff påsken i år i 1. kvartal i motsetning til i fjor, noe som påvirker antall solgte boliger i negativ retning. Dermed var aktiviteten nesten uendret til tross for at boligmarkedet var vesentlig hetere for et år siden.

- Det tar lenger tid å selge en bolig, og vi ser en større forskjell i omsetningshastigheten på populære og mindre populære boliger. At det tar noen uker å selge en bolig er ikke tegn på dramatikk. Vi er kvitt feberen, og det er sunt, sier Pettersen.

Oslo trekker ned

Selv om prisene i landet som helhet har utviklet seg stabilt i 1. kvartal, er det sprik regionene imellom. Mens Oslo var med på å trekke landsgjennomsnittet nedover, var det prisoppgang i store deler av landet for øvrig. En hovedårsak til dette skal være blokkdominansen i hovedstadens boligmarked.

Informasjonssjefen i OBOS tror imidlertid ikke på noe boligkrakk.

- Nordmenn har god råd, men folk har blitt litt nervøse på grunn av renteøkning og boligkrisen i USA, sier Åge Pettersen.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen