RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prisene på fritidsboliger på fjellet opp 1 prosent

Oslo (NTB): Fritidsboliger på fjellet hadde en prisoppgang på 1 prosent i 2012, og det er i første rekke salgsutviklingen på de mest populære vintersportsstedene som trekker opp.

Det viser den årlige analysen av markedet for fritidsboliger på fjellet som Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og FINN har utarbeidet.

I løpet av fjoråret ble det solgt 1.863 fritidsboliger på fjellet via megler eller advokat, mot 1.799 enheter i 2011. Det er en økning på 4 prosent sammenlignet med 2011.

- Prisutviklingen har nærmest stått stille de fem siste årene. Gjennomsnittlig prisøkning de fem siste årene er på 5 prosent, eller 83.000 kroner for gjennomsnittshytta, sier Leif J. Laugen, nestleder i Eff.

Interessen for fritidsboliger på landets mest populære vintersportssteder bekreftes av høye besøkstall og søk på nettet. De stedene som topper listen er Hafjell, Trysil, Sjusjøen, Norefjell og Geilo.

- Disse stedene bekrefter sin posisjon. Dette inntrykket forsterkes ved at bare 20 kommuner står for over halvparten av salget av fritidsboliger på fjellet, sier salgsdirektør Johan Fredrik Høvås i FINN eiendom. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere