*Nettavisen* Nyheter.

Prisforskjell på en halvliter: 59 kroner!

Oslos billigste øl kan kjøpes hos Rett Inn Bar i Storgata. Den dyreste ligger på Tjuvholmen og koster 98 kroner. Foto: Erik Pettersen (Nettavisen)

En klassereise fra dyrest til billigst.

23.04.14 14:58

TJUVHOLMEN (Nettavisen) Påskeferien er et tilbakelagt kapittel og tirsdag måtte folk flest finne seg i å møte på jobb i stedet for å gå på ski. Men hverdagsliv betyr ikke at man ikke kan kose seg etter jobb og i helgene.

Ølboksen i hytteveggen kan erstattes med en halvliter på uterestaurant, for solen skinner på østlendingene som aldri før. Men slikt koster penger.

Tidligere i år laget Aftenposten en oversikt over ølprisene i hovedstadens mange restauranter – et «ølbarometer» - som viser store prisforskjeller.

Faktisk er det 59 kroner i differanse mellom dyreste og billigste alternativ for en halvliter.

98 kroner

Tidligere var Aker Brygge-stedet Lektern kjent som tungvekteren hva gjelder ølpriser i Oslo.

Etter oppføringen av Tjuvholmen-prosjektene har de imidlertid blitt forbigått av flere nye in-steder.

Rett over den elegante broen fra Aker Brygge, ligger nemlig Oslos to dyreste serveringssteder hvis du skal ha deg en halvliter.

På tapasrestauranten MeatMarket må du ut med 98 kroner. I nabolokalet ligger Edge, som kun selger glassflasker med øl, men omregnet til en halv liter er de én krone billigere.

Det er ingen stor overraskelse at det er restaurantene på nettopp Tjuvholmen som har de stiveste ølprisene i byen.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MeatMarket på Tjuvholmen selger byens dyreste halvliter. Pris: 98 kroner. Foto: Erik Pettersen (Nettavisen)


Her har man panoramautsikt over Oslofjorden. Et steinkast unna restaurantene ligger flere av Norges dyreste milliardær-båter fortøyd.

Utenfor er det «forbudt med rulleskøyter og skateboard»-skilt og de uskrevne kleskodene avslører raskt hvem som er fastboende og hvem som er på sightseeing.

Blant klientellet er finanseliten, forretningsadvokater og naboer som har kjøpt leiligheter i prissjiktet fra åtte millioner til en kvart milliard. Det koster å være kar på Tjuvholmen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Restaurantsjef Fredrik Solberg forteller at de bevisst har styrt unna de vanligste ølmerkene. Foto: Erik Pettersen (Nettavisen)

Drikker vin

Restaurantsjef Fredrik Solberg understreker at de ikke serverer «vanlig Ringnes». Her satser man på kvalitet.

- Vi har satset på noen andre ølmerker som er litt dyrere og som passer veldig bra til tapas-maten vi har på menyen. Folk flest drikker dessuten vin i stedet for øl her, selv om også øl er veldig populært på dager som denne, sier den svenske restaurantsjefen til Nettavisen.

Et par kilometer østover i sentrum ligger et ganske annerledes serveringssted, Rett Inn Bar i Storgata, som var stengt da Nettavisens utsendte fotograf kom til stedet.

De gikk seirende ut av Aftenpostens pristest. 39 kroner koster det for en øl her. Noen har tagget på vinduet og trikken dundrer forbi vinduet med et par minutters mellomrom. Men er du tørst så er du tørst.

Klikk på bildet for å forstørre.

På Rett Inn Bar i Storgata får du en halvliter for 39 kroner. Foto: Erik Pettersen (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag