*Nettavisen* Nyheter.

Priskontroll skal granskes av Stortinget

Oslo (NTB): Regjeringens beskjed om at pris ikke lenger skal være avgjørende for om et gårdsbruk kan få konsesjon, tas opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Regjeringen vil ha et friere marked for salg av landbrukseiendommer. I et brev til kommunene ber Landbruks- og matdepartementet om at pris ikke lenger skal bli tillagt avgjørende vekt i vurderingen av om det skal gis konsesjon til kjøp av eiendommen.

I konsesjonsloven slås det imidlertid fast at det skal legges særlig vekt på at den avtalte prisen tilgodeser en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling.

- Dette ser jeg veldig alvorlig på. Dette er andre gang regjeringen etablerer en praksis som åpenbart er i strid med lovens ånd og bokstav, først i snøscootersaken og nå i denne, sier kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Martin Kolberg (Ap) til Nationen.

- Jeg vil ta saken opp i komiteen på tirsdag. Det kan bli nødvendig å spørre statsministeren om hennes statsråder i sin praksis ikke har tilstrekkelig respekt for Stortinget som lovgivende organ, legger han til.

Også SV og Sp vil undersøke saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.