RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Priskrig skaper forvirring

Sist oppdatert:
Priskrigen i mobilmarkedet skaper full forvirring for norske forbrukere.

Selv om Norge kun har tre forskjellige mobilnett, har landets 5,2 millioner mobilabonnenter allikevel et svimlende antall forskjellige abonnement og tjenester å forholde seg til.

Det finnes nemlig mer enn 80 forskjellige tilbud på markedet, og dukker stadig opp flere spesialtilpassede nisjetilbud.

- Det er en grense for hvor mange abonnementer bransjen kan selge. Hvis de vil ha nye kunder, må de stjele dem fra hverandre. Derfor blir markedsføringen tøffere, sier underdirektør Ole Asbjørn Lie i Forbrukerrådet til NTB.

Les også: Slik ringer du billigst

Skreddersøm
De siste årene har det blitt billigere å bruke mobilen. Så billig at mobilen har blitt allemannseie. Mens du for et par år siden måtte ut med en krone per tekstmelding, har de aller fleste nå halvert prisen. For å kapre nye kunder har selskapene både senket prisene, og også begynt å skreddersy abonnement for å passe hver enkelts bruk.

For å fremstå som det beste tilbudet frister selskapene derfor med skreddersydde løsninger.

Noen tilbyr abonnement med gratis ringeminutter og meldinger, andre har løsninger som lar deg ringe og sende meldinger gratis til alle i familien og i det siste har stadig flere kommet med venneabonnement som gjør det nesten gratis å ringe til alle som har samme mobilselskap som deg selv.

Bruk hodet
Forbrukerrådet mener norske forbrukere må være bevisste når de velger mobilabonnement, både for seg selv og for barna sine.

- Sender du aldri sms-er har du ikke bruk for en avtale med 100 gratismeldinger i måneden. Og husk: Voksne, unge og barn bruker mobilen svært forskjellig, så vurder behovet for hver enkelt bruker, sier Lie.

Post- og teletilsynets priskalkulator Telepriser.no er et godt verktøy for å finne det abonnementet som passer best til ditt bruk. Allikevel er det greit å være klar over at dette verktøyet ikke tar høyde for familieløsninger, venneabonnement og andre tilleggstjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere