Gå til sidens hovedinnhold

Prislapp: 1 krone

- Jeg har fått et par e-poster ...

Hvis du er en av de få her i landet som har hatt tanker om at det hadde vært fint å eie et sanatorium, så har du sjansen nå.

Men da må du være rask.

La ut annonse
- Det er bare et forsøk på å se om noen er interessert i å ta over og har ressursene til å gjøre det. Det er jo veldig synd om det blir revet, sier Kenneth Solvberg til Firda.

Han har lagt ut annonse på Finn (se flere bilder) med Luster Sanatorium, også kjent som Harastølen, til salgs. Og prislappen? En krone.

Bygget, som ble åpnet i 1902, har blant annet blitt brukt som tuberkulosesykehus, og på grunn av smittefaren var det tidligere et eget samfunn på Harastølen der sanatoriet ligger. Men nå har bygget stått tomt siden 1990-tallet.

Se video om Harastølens historie.

– Det er et bygg med veldig spennende historie. Noe som er veldig spesielt, er at det står mye av utstyret som var brukt under tiden som tuberkulosesykehus der, forteller Solvberg.

Haster
Men for de som finner bygget interessant, haster det å komme på banen. Om ikke blir sanatoriumet revet.

– Jeg har fått et par e-poster fra folk som kan være interesserte, men jeg er usikker på hvor seriøse de er i forhold til finansiering, sier Solvberg.

Det følger nemlig med noen krav til den som tar over bygget.

– Kravet er at kjøper har interesse og ressurser til å hindre videre forfall og at Luster kommune er med på fradeling av tomten, forklarer Solvberg.

Les flere saker fra Firda.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken