RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
EGERSUND: Kronprinsparet på besøk i Egersund.
EGERSUND: Kronprinsparet på besøk i Egersund. Foto: Camilla Flaatten (Side2)

Prislapp: 100.000 kroner

Sist oppdatert:
Det koster å få kronprinsparet på besøk.

(ROGALAND/SIDE2): - Budsjettet vårt er på hundre tusen kroner pluss minus, helt klare tall får vi først i etterkant. Men det er det vi har estimert med, sier ordfører i Eigersund kommune, Terje Jørgensen, til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Glad de kom
I utgangspunktet var det ikke meningen at kronprins Haakon (36) og kronprinsesse Mette-Marit (36) skulle gjeste Egersund – men at lokalpatriot og rojalist Gunhild Karlsen i byen skrev et brev og ba dem komme og se hennes flotte by og Mette-Marits mors fødested.

Så det ble satt av penger litt raskt, uten at ordføreren fortviler av den grunn.

- Vi føler vi får mye igjen for besøket, det er positiv reklame for byen på grunn av eksponeringen man får i media, understreker ordføreren.

I byen var det besøk på det gamle meieriet der Marit Tjessem (71) ble født, samt rundtur i byen med kulturelle innslag og til slutt mottakelse med representanter fra de gjestende kommunene på kongeskipet Norge.

Les også:Rørende besøk for Mette-Marit

Varierer
Totalt seks kommuner har blitt besøkt under kronprinsparets fylkestur til Rogaland, men potten til oppleggene i de ulike kommunene varierer.

I utgangspunktet er det kommunene selv som tar utgiftene i forbindelse med de kongelige gjestene, men i noen kommuner har også private aktører vært inne i bildet og tatt en del av regningen ved blant annet lunsjbesøk. Lokale krefter i form av dugnad har også medvirket til å gjøre besøkene mulige.

10.000 i timen
På Utsira var det drøye tre timer lange besøket ble det vedtatt 30.000 kroner i budsjettet til det kongelige besøket som var på dag én.

- Det blir ingen stor lunsj eller middag her, så derfor ble det vedtatt en slik sum, sier ordfører Jarle Nilsen til Side2. Kronprinsparet ankom øya på kongeskipet og reiste også i skipet inn til Haugesund før veien innover i fylket startet.

I de øvrige kommunene, Lund, Sokndal, Ølen og Vindafjord, Bjerkreim og Gjesdal var det ikke klare budsjetter ifølge ordførere eller ansvarlige Side2 snakket med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere