RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prispress på store skjermer

HP kommer i november med en pc-skjerm på 30 tommer. Den blir både bedre og billigere enn alternativene fra Dell og Apple.

Så langt har Dell og Apple fått råde alene på det eksklusive markedet for 30 tommers LCD-skjermer for datamaskiner. Men nå kaster HP seg inn i konkurransen, og det er gode nyheter for forbrukerne.

Mens Apples skjerm koster 19.490 kroner på Apples hjemmesider, og Dells alternativ koster rundt 16.400 kroner, vil HPs nye LP3065 ha en pris på rundt 15.500 kroner når den kommer på markedet i november, ifølge Digi.

HP-skjermen vil ha noe dårligere lysstyrke enn sine konkurrenter på 300 cd/m2 mot 400 cd/m2. Derimot har skjermen bedre kontrast, med 1000:1 i forhold til 700:1 fra Apple og Dell. Responstiden er på 6 ms, mot 11 ms hos konkurrentene. Alle skjermene har selvsagt oppløsningen 2560 x 1600.

Det som kanskje er vel så viktig er at HP-skjermen vil komme med tre Dual Link DVI-kontakter, slik at skjermen kan kobles opp mot tre datamaskiner samtidig. Apple og Dells skjermer har bare én inngang.

Dell har allerede satt ned prisen en gang på sin storhet, og det er ikke usannsynlig at de må gjøre dette igjen for å møte konkurransen fra HP. Apple spiller mer på design enn sine konkurrenter, og vil trolig ikke kaste seg på en priskrig like fort.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere