I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 1,14 kroner per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 3,62 kroner.

Les også: Tre milliarder til strømtiltak for næringslivet – nektes å ta ut utbytte neste år

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Søndagens snittpris per kWh er 1,47 kroner lavere enn lørdag og 1,4 øre høyere enn samme dag året før.

Det er den laveste prisen som er notert på Øst- og Vestlandet siden 10. juli. I prisområdet NO2, som omfatter Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark og deler av Vestland, må man tilbake til juni for å finne lavere priser, skriver E24.

Les også: «Krise? Ikke fortvil, nå kommer sparetipsene fra finanseliten»

Fortsatt høyest i landet

Prisene er tilbake til nivået fra et år siden, men fortsatt høyere enn det som har vært normalt på denne tiden av året.

Maksprisen søndag på 3,62 kroner per kWh er fortsatt den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 11 og 12 på formiddagen. Den er 35,9 øre lavere enn lørdag og 2,44 kroner høyere enn samme dag året før.

Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh, og som regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område. Dersom snittprisen i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge for hele september endte på 1,14 kroner, ville snittprisen etter strømstøtte vært på 84,9 øre per kWh.

Foreløpige utregninger

Ser man bort fra en eventuell strømstøtte, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge vært 4,73 kroner.

Minsteprisen blir på 23,3 øre per kWh mellom klokken 2 og 3 på natten.

Prisene som legges fram av Nord Pool for neste dag, er foreløpige, og små prisjusteringer kan bli gjort i ettertid.