Prisreduksjon på åtte milioner

Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)

Lars Øyvind Bøckmann får kjøpe Bergvad Gård for 16,7 millioner kroner - åtte millioner mindre enn han fikk tilslaget på for to år siden.

24.01.11 21:28

Det forelå to bud på 16,7 millioner kroner pluss én million kroner for driftsløsøre. Heidi Ånerud og Klaus Ånerud fra Kongsvinger sto bak det andre budet, skriver Romerikes Blad.

Konsesjonspris
16,7 millioner kroner var beløpet Nes kommune hadde fastsatt som høyeste lovlige konsesjonspris. Ved å by høyere ville det være en risiko for at man ikke fikk konsesjon.

Det var DnB Nor og Felleskjøpet Agri som begjærte tvangssalg av Bergvad. DnB Nor har etter avsluttet tvangssalgsprosess bedt om at budet fra Lars Øyvind Bøckmann blir stadfestet.

Berg ville by
Det kom også et tredje bud på 16,7 millioner med 1,1 millioner for driftsløsøre, men finansiering var ikke dokumentert, og budet ble forkastet.

Tidligere eier av Bergvad, Anders Berg, varslet også at han ville legge inn bud, men så skjedde ikke.

Tre uker etter at budprosessen var avsluttet ba Edalgerei Derbitchev fra Jessheim om anledning til å dokumentere finansiering av et bud på 18 millioner kroner for gården, men dette ble avvist av tingretten.

Merket seg differansen
Øvre Romerike tingrett er enig med DnB Nor i at det er Lars Øyvind Bøckmanns bud som bør stadfestes.

Rimelighetsgrunner tilsier at hans bud bør velges under ellers like økonomiske vilkår, heter det i kjennelsen.

Retten har merket seg differansen mellom avtalt kjøpesum i 2009 – 24,5 millioner kroner – og det som kommunen nå mener var høyeste lovlige markedspris – 16,7 millioner kroner.

Kyllinghus ikke godkjent
Retten viser til at det ene kyllinghuset som var godkjent ved overdragelsen i 2009, ikke lenger er det.

Dette påvirker ifølge retten klart eiendommens verdi. Retten kan ikke se at det er grunnlag for å stille spørsmål ved vurderingene til Nes kommune.

Kjennelsen kan ankes til lagmannsretten med én måneds frist.

Les flere saker hos RB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag