*Nettavisen* Nyheter.

Prisrekord på Danmarksplass

Danmarksplass er ikke lenger et mindre attraktivt sted å bo. Nylig ble en leilighet solgt for over 2 millioner kroner.

09.02.06 13:23

Danmarksplass har i alle år vært et yndet sted for studenter, blant annet fordi prisene har vært overkommerlige sammenlignet med sentrum. Men nå har også etablerte mennesker fått opp øynene for området, som er mest kjent for sitt enorme veikryss.

3500 i husleie
I juni i fjor ble en 4-roms leilighet solgt for 1.570.000 kroner i lavblokkene i Solheim borettslag. Den rekorden stod i noen måneder, før BOB-megler Bjørn Helge Marsteen satt en ny rekord i det samme borettslaget - 1,7 millioner. Nå er også denne historie.

- Ja, det ble ny rekord nå i januar. 1.870.000 for de 91 kvadratene, og da kommer fellesgjelden på 228.000 kroner i tillegg. Det blir over to millioner og en kvadratmeterpris på rett over 23.000 kroner, sier Marsteen til iBergen.no.

BOB-megleren ante en ny rekord da det dukket opp langt over 50 interessenter på visning. Sju av disse havnet også i budrunden.

Sentrumsnært
En vekst på 300.000 kroner på vel et halvt år til tross - Marsteen påpeker at det fremdeles er rimelig sammenlignet med sentrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bobmegleren

- På Danmarksplass har en alle fasiliteter, butikker, bank, post, kort vei til skoler og buss. Tar du sykkelen over gamle Nygårdsbro, tar det deg fem minutter. Det er nok det som trekker flere og flere kjøpere. Dessuten er det ikke mange 4-roms leiligheter som ligger for salg, og det påvirker nok også prisen.

- Hva vil skje når Høyskolen kommer?
- Jeg føler meg ganske sikker på at prisene kommer til å øke ytterligere da. Spesielt på de mindre leilighetene på Danmarksplass, som alt er veldig populære hos studentene. Men vi ser også at en del studenter går sammen og kjøper større leiligheter fremfor å leie, sier Bjørn Helge Marsteen til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag