RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Private avgjør ny gresk lånepakke

Sist oppdatert:
Aten/Brussel (NTB-Andreas Bondevik): Greske myndigheter har kommet til enighet med 85 prosent av de private utlånerne om å få slettet en enorm mengde gjeld, ifølge en kilde i regjeringen.

Hellas passerer nok en nervepirrende frist i dragkampen om ny redningspakke. Torsdag kveld var siste frist for private långivere å si ja eller nei til en avgjørende avtale om sletting av gresk gjeld, og det er den nye redningspakken som står på spill.

Både den greske regjeringen og det internasjonale finansinstituttet IIF så torsdag ettermiddag lyst på muligheten for en avtale, meldte AFP.

En regjeringskilde fortalte torsdag kveld at så mange som 85 prosent har sluttet seg til avtalen, men tallet er ikke bekreftet av finansdepartementet. Helst vil greske myndigheter at 90 prosent av de private investorene blir med, mens avtalen krever at minst 75 prosent slutter seg til. Da kan den greske regjeringen tvinge gjennom en nedskriving av størsteparten av gjelden.

Avtalen skulle etter planen kunngjøres klokken 7 norsk tid fredag morgen. Men kilder utelukket ikke at finansminister Evangelos Venizelos ville gi en kommentar tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere