RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Private Equity kjøper gresk tele

Sist oppdatert:
To av verdens ledende private equityspillere, europeiske Apax og amerikanske Texas Pacific, skal være i ferd med å kjøpe teleselskapet TIM i Hellas. Les mer her
Ifølge Bloomberg skal Apax Partners og Texas Pacific være i ferd med å sikre seg majoriteten i aksjene i det greske teleselskapet TIM Hellas Telecommunications for den nette sum av mellom 1,5 og 2 milliarder euro.

De to selskapene burde være kjente størrelse for norske investorer og næringslivsfolk. Texas Pacific kjøpte Telenor Media for en del år tilbake, og omdømte selskapet Findexa som i fjor havnet på Oslo Børs. Apax Partner var sammen med Schibsted om å etablere 20 Minuten i Europa.

Denne gangen sikrer de seg, ifølge kilder, 80 prosent av aksjene i det greske teleselskapet. Andelen kjøper de fra Telecom Italia, som er Italias tidligere telemonopol og største teletilbyder.

Oppkjøpet reflekterer en trend som så lang i all hovedsak har materialisert seg i USA. Private Equity-fond som bugner over av penger drar på aggressive oppkjøpsturer for å tiltrekke seg merverdi. Mens det i USA er flere oppkjøpsprosesser der slike fond er aktive deltagere så har dette vært mindre tydelig i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere