RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Private kastet seg på Statoil-nedsalg

Sist oppdatert:
Til tross for at de fleste kommentatorene utenfor aksjemarkedet frarådet det, kjøpte norske privatpersoner Statoil-aksjer i bøtter å spann da staten og Thorhild Widvey solgte aksjer
Olje- og energidepartementet og tilretteleggerne, med DnB Nor Markets i spissen, avsluttet fredag salget av aksjer i Statoil til privatpersoner. Interessen av upåklagelig i et sommerstille Norge.

Staten fullførte et salg av 100 millioner aksjer i Statoil ASA som ble videreplassert til norske og internasjonale institusjonelle investorer den 7. juli 2004.

Privatpersoner fikk i forrige uke anledning til å kjøpe aksjer til samme kurs som institusjonene, dvs kroner 85,00 per aksje. I alt ble det satt av inntil 17,65 millioner aksjer for salg til privatpersoner.

Gevinsten til privatpersonene var på kun 50 øre pr. aksje mandag, etter at Statoil-aksjen ble handlet til 85,50 kroner på Oslo Børs.

Alle fikk

Det ble totalt solgt 16.765.800 aksjer til en verdi av 1,425 milliarder kroner, fordelt på 7.344 personer. Alle har fått tildelt så mange aksjer som de har bestilt, opplyser Olje- og energidepartementet i en melding.

Staten har etter dette salget en eierandel på 76,3 prosent av aksjene i Statoil.

- Jeg er tilfreds med salget til publikum. Det er en tillitserklæring til Statoil når norske private aksjonærer investerer i overkant av 1,4 milliarder kroner i selskapet. Et bredt forankret privat eierskap er positivt for selskapet og for utviklingen av det private eierskapet i Norge, skriver olje- og energiminister Thorhild Widvey i en melding.

Aksjene tildeles torsdag

Alle som har deltatt har fått full tildeling for sin bestilling begrenset oppad til 10.000 aksjer. Betaling for de tildelte aksjene vil bli trukket fra kjøpernes bankkonti på onsdag. Videre er det forventet at de oppgjorte aksjene vil bli registrert på kjøpernes VPS-konti torsdag denne uken.

DnB NOR Markets koordinerte salget til privatpersoner, men de fleste meglerhus ved Oslo Børs deltok som salgssteder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere