RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Privatetterforsker frykter Jensen blir forhåndsdømt

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Privatetterforsker Ola Thune frykter at korrupsjonssiktede Eirik Jensen blir forhåndsdømt, og mener Spesialenheten for politisaker må gå ut med mer informasjon om saken.

– Jeg leser om en mann som sitter isolert i varetekt, uten mulighet til å forsvare seg. Samtidig er det et enormt mediefokus på ham, med klar insinuasjon om at han er skyldig – åpenbart basert på selektive lekkasjer. Det skremmer meg, sier Thune til Dagbladet.

– Erfaring fra andre saker viser at dette ofte har stor betydning. Ja, det kan være oppskriften for hvordan justismord skjer, sier han.

Thune sier vi foreløpig vet lite om de konkrete anklagene mot Jensen og understreker at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

Den tidligere Kripos-etterforskeren kjenner ikke Jensen selv, men mener det er liten tvil om at 56-åringen har vært en meget dyktig politimann, men at jobben har gjort ham sårbar.

– Når du er en som ham og jobber på gata som spaner og etterforsker, må du være kreativ. For å komme seg inn i de tunge kriminelle miljøene som han har klart, må man våge å balansere på kanten av regelverket. Da blir man sårbar, både blant kolleger og i de kriminelle miljøene, sier privatetterforskeren.

Ola Thune etterlyser at Spesialenheten for politisaker selv går ut med mer informasjon.

– I en sak med så stor samfunnsmessig interesse er det betimelig at de påtaleansvarlige informerer saklig om hva som foregår. Dette kan de gjøre uten å ødelegge for etterforskningen og/eller bidra til forhåndsdømming. Det er bedre at de går ut med korrekt informasjon enn at det lekkes ukontrollert, sier Thune. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere