GARDERMOEN (Romerikes Blad): Rett over klokka 09 skled et mindre propellfly av den vestre rullebanen på Gardermoen. Privatflyet hadde akkurat landet etter å ha flydd fra Ørlandet.

Privatflyet tilhører flyselskapet North Flying og teknisk direktør i selskapet, Winston Rose, forteller til rb.no at de nå jobber for å finne ut av hva som har skjedd:

- Det vi vet er at flyet etter landing har sklidd av rullebanen og truffet snøfonna på den ene siden. Det viktigste for oss så langt har vært å sørge for at passasjerene om bord har det godt, så får vi se på årsaken til dette i etterkant, sier Rose til rb.no.

Rose påpeker imidlertid at han er glad for de store snømengdene på Gardermoen, slik at det var snø, og ikke noe annet flyet traff.

Store forsinkelser
Ulykken sørger for at én av to rullebaner nå er stengt på Gardermoen. Konsekvensen er forsinkelser og opphoping av fly.

- Vi opplever forsinkelser, og forinkelsene vil øke på etter hvert. På grunn av tåka kjører vi i tillegg med lavsiktsprosedyrer på den rullebanen som er åpen, sier pressetalskvinne ved OSL, Sofie Bruun.

Hun oppfordrer alle reisende til å følge med på nett, for å se hvor kraftig forsinkelsene etter hvert blir.

- Vi håper å få kjørt inn en del midt på dagen, da pleier det å være litt roligere enn normalt, men det er klart det vil hope seg opp fly som skal inn, og ut fra Gardermoen, sier hun.

Sjekk om ditt fly er i rute her (ekstern lenke)

11 passasjerer
Pressetalskvinne Bruun ved OSL forteller tårnet på Gardermoen fikk melding om hendelsen 09.06 onsdag morgen.

- Vi kjenner ikke årsaken, men flyet har sklidd av den vestre rullebanen, sier Bruun.

Bruun forteller at det var 2 personer fra besetningen og 9 passasjerer om bord i privatflyet. Alle slapp uskadet fra hendelsen.

- De blir busset inn til flyplassen igjen nå. Dette har gått bra, sier Bruun ved 09.30-tida.

Også flytrøbbel på Bergen lufthavn Flesland onsdag: - Hørtes ut som en eksplosjon

Crewet i avhør
Politioverbetjent Øyvind Åstorp ved Gardermoen politistasjon forteller til rb.no at de to var besetningen kort tid etter ulykken ble avhørt.

- Foreløpig vet vi ikke så mye. De er i avhør nå, og så langt har ikke jeg fått informasjon om hvordan de forklarer det som har skjedd, sier Åstorp.

- Var det spesielt glatt på rullebanen da flyet landet?

- Nei, det har ikke jeg fått informasjon om. Rullebanen blir jevnlig friksjonstestet, og det er ingenting som tyder på at noe har vært unormalt, sier politioverbetjenten.

Les flere saker hos RB.no