RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Privatskoleelever får bedre karakterer

Oslo (NTB): Elever ved private videregående skoler får bedre standpunktkarakterer i 18 av 20 fag enn elevene i den offentlige skolen.

I tallene fra Utdanningsdirektoratet går det fram at de til sammen 13.700 elevene i norske private videregående skoler får langt bedre standpunktkarakterer, men forskjellen er nærmest visket bort ved eksamen, skriver Aftenposten.

Det er i 18 av 20 fellesfag på studiespesialisering og yrkesfag at standpunktkarakterene er så mye bedre for elevene på private skoler. På eksamen er privatskoleelevene best i 9 av 16 fag.

At karakterene stort sett er bedre for elevene på private skoler, har vært en klar tendens de siste årene. Ragnar Johansen i Norske fag- og friskolers landsforbund avviser imidlertid at de private skolene bruker «snille karakterer» for å tiltrekke seg flere elever.

- Hvis det blir kjent at mange elever ved en skole går ned i karakter på eksamen, vil det slå tilbake på skolen og gi den et dårlig rykte, sier han.

Leder av utdanningskomiteen på Stortinget, Marianne Aasen (Ap), sier til Aftenposten at karakterforskjellene er gode argumenter for at man ikke bør etablere enda flere privatskoler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere