RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Privatskoler må betale tilbake 18 millioner kroner

Oslo (NTB): Flere privatskoler har ifølge Utdanningsdirektoratet tatt ut over 18 millioner kroner i ulovlig utbytte. Alle skolene må nå betale tilbake statstilskudd.

Kravet kommer etter at det ifølge Utdanningsdirektoratet er avdekket omfattende brudd på privatskoleloven. Blant annet skal Bergen Private Gymnas og Akademiet Bergen ha betalt en husleie rundt 80 prosent høyere enn markedspris, der overprisen har gått til skolenes eiere.

Også Akademiet-skolene i Oslo, Sandnes, Drammen, Ålesund og Molde må betale tilbake penger etter at skolene blant annet skal ha betalt for mye for leie av personell og IT-konsulenter fra selskaper som er tilknyttet skolens eiere.

- At skolene kjøper tjenester fra nærstående selskaper, er i seg selv ikke ulovlig, men tilsynet dokumenterer at skolene i 2011 betalte 18 millioner kroner over markedsverdi for disse tjenestene, noe som er et klart brudd på privatskoleloven, skriver direktoratet i en pressemelding.

Akademiet-skolene på sin side sier de er sterkt undrende og uenig i premiss, vurdering og konklusjonen i vedtaket fra direktoratet.

- Vi vil nå bruke tiden fram til merknadsfristen for å gjennomgå det varslede vedtaket og evaluere merknads- og innsigelsesstrategi for hver enkelt skole, skriver Henrik Grung ved Akademiet-skolene. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere