Gå til sidens hovedinnhold

Prix best på økologisk mat

-Av lavpriskjedene er Prix klart best på økologisk mat, sier Kersti Mathiassen, markedssjef i den økologiske fellesorganisasjonen Oikos.

Prix - butikkene ligger langt foran sine lavpriskonkurrenter Rema 1000, Rimi, Kiwi, Joker, Spar Bunnpris og ICA Nær, både hva gjelder vareutvalg og gunstige priser, skriver Oikos i en pressemelding.

De er glade for utviklingen i Prix som gjør at forbrukerne også finner flere økovarer i lavprisbutikker, hvilket ofte er kundenes nærbutikker.
Vi opplever at kunder sier de handler økologiske varer når de drar til store butikker for å gjøre sin helgehandel, men at de ikke finner økologiske varer i nærbutikken. I de fleste lavprisbutikkene er utvalget svært mangelfullt. Oikos forventer at disse butikkjedene vil vise at de tar miljøbevisste kunder mer på alvor og kraftig utvide sitt økovareutvalg.

-De beste butikkene i Norge på økologiske varer er NorgesGruppens Meny- og Ultra-butikker og Coops Mega- og Obs-butikker, sier Kersti Mathiassen. Bevisste forbrukere utfordres til å handle på disse butikkene. Her finner kundene normalt flere hundre forskjellige økologiske varer, hvilket gjør det lett for kundene å komponere gode økologiske måltider til frokost, lunsj og middag.
Både i Danmark, Sverige og Tyskland har lavprisbutikkjedene ofte et helt annen utvalg av økologiske mat enn tilsvarende butikker i Norge.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen