RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Problemene til Merkantildata-partneren fortsetter

Sist oppdatert:
Merkantildata-partner og storaksjonær Getronics fortsetter å slite med den prekære gjeldssituasjonen. Selskapet eier nesten 10 prosent hos Merkantildata og Arne A. Jensen
Onsdag ettermiddag skulle det nederlandske IT-selskapet Getronics ha lagt frem en ny plan for sine obligasjonseiere. Selskapet har tidligere kommet med et forslag om å redusere gjelden, men dette har obligasjonseierne avslått.

De siste dagene har Getronics vært i tøffe forhandlinger for å få på plass et nytt forslag, og iMarkedet får opplyst fra Getronics at dette forslaget skulle være klart denne uken.

Onsdag ettermiddag hadde ikke Getronics-ledelsen lyktes med å få med seg representantene for obligasjonseierne på en ny avtale. Dermed fortsetter usikkerheten rundt fremtiden for et av Europas største IT-selskaper.

Vil ikke selge

Getronics-ledelsen har gjentatte ganger sagt at de ikke ønsker å selge unna sin eierandel i Merkantildata. Selskapet eier en post på 9,5 prosent i selskapet, noe som er verdsatt til 90 millioner kroner i dag.

- Denne utstedelsen (obligasjonstilbudet) forandrer ikke vårt syn på Merkantildata, sa Getronics-talsmann Herbert van Zijl til iMarkedet tidligere i uken.

I slutten av desember uttalte Getronics også at de ikke ønsket å selge unna sine aksjer i Merkantildata.

Massiv utvanning

Avtalen med Getronics obligasjonseiere betyr massiv utvanning for dagens aksjeeiere i Getronics. Obligasjonseierne har mer enn 550 millioner euro i utstående gjeld. I dag verdsettes aksjen til 0,25 euro, eller totalt rundt 100 millioner euro for selskapet.

På toppen var Getronics verdsatt til 11,3 milliarder euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere