RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Problemer og forsinkelser for CanArgo

Sist oppdatert:
Oljeselskapet CanArgo har nå gått på en ny ssmell i forbindelse med sin borekampanje i Georgia. Det har oppstått en utstyrsfeil feil i forbindelse med den første brønnen som gir forsinkelser
CanArgo som allerede er et par måneder forsinket med sin storstilte underbalanserte borekampanje, UBCTD, har nå gått på en ny smell.

I forbindelse med boring av den første brønnen i programmet, N22H-brønnnen på Ninotsminda-feltet i Georgia, har det oppstått en feil på det nye utstyret fra leverandøren Weatherford. Feilen gjør at Weatherford har mistet styringen av borestrengen i forbindelse med boringen.

Dette fører til at selskapet nå ikke regner med å kunne ta opp igjen boringen på brønnen før i slutten av januar. Utstyret er nå sendt til Norge og Storbritannia for reparasjoner.

Det sendte aksjekursen ned 7,4 prosent i USA i går kveld til 6,91 kroner, mot en sluttkurs i Oslo på 7,18 kroner.

Selskapet håper imidlertid å kunne ta inn igjen den tapte tiden ved å bore tre brønner i en kontinuerlig operasjon på Ninotsminda-feltet. De hadde tidligere planlagt en pause ved nyttår, og dertter en pause for hver andre brønn i kampanjen.

Det meldes om langt kaldere vær enn normalt i Georgia med temperaturer ned mot minus 20 grader.

Det er ventet at ny borestart på brønn N22 blir 26. januar, og deretter bores N100 og N49.

Avgrensningsbrønnen på Manavi-funnet går imidlertid i henhold til plan, og M11Z-brønnen har nå nådd 3.393 meter.

- Selv om dette er frustrerende for vårt team i Georgia er det kun et kortsiktig problem og vi jobber med Weatherford for å få programmet på skinner i begynnelsen av neste år. Dette bør ikke påvirke vårt boreprogram i sin helhet, imidlertid vil de første resultatene nå realiseres i begynnelsen av februar i stedet for januar 2005, sier konsernsjef David Robson i CanArgo i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere