*Nettavisen* Nyheter.

Problemer ut dagen på t-banen

Foto: Tore Meek/Scanpix

Avsporingen på Tøyen stanser all trafikk på t-banen i Oslo sentrum ut dagen.

01.12.10 11:28

Trafikkproblemene fortsetter på t-banen etter avsporingen på Tøyen onsdag morgen. Trafikken mellom Stortinget og Helsfyr påvirkes ut dagen.

- Det er nå klart etter undesøkelser på skadestedet ved Tøyen der avsporingen skjedde ved 6–tiden i morges, at det ikke blir normal drift gjennom sentrum resten av dette driftsdøgnet, heter det i en melding fra Oslo T-banedrift.

Dette betyr:

* Reisende østfra med linje 2, 3 og 4 må gå av på Helsfyr for busstransport videre.

* Reisende med linje 5 fra Vestli må bytte til buss og eller trikk på Carl Berner.

* Reisende vestfra må gå av ved Stortinget, der togene snur og returnerer vestover.

- Dette driftsopplegget vil vare ut dette driftsdøgnet, og vi beklager ulempene dette medfører for våre kunder, heter det i meldingen.

Se oppdatert trafikkinformasjon om t-banen her

Ingen personer kom til skade da et tog sporet av på vestgående perrong på Tøyen.

- Folk ble evakuert, og det var ingen dramatikk, uttalte operasjonsleder Ola Krokan ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Kaos på Østfoldbanen
Onsdag morgen gikk også alt galt på Østfoldbanen. Det førte til forsinkelser.

Hardest rammet var passasjerene som sto tidlig opp for å ta toget i retning fra Halden til Oslo.

- Her er det flere hendelser som har skjedd samtidig, og det fører dels til store forsinkelser, uttalte informasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket til Nettavisen onsdag morgen.

Klokka 05.12 kom det melding om signalfeil på Skjeberg. Videre var det skinnebrudd på Myrvoll mellom Oslo og Ski, som førte til at det bare ble trafikk i ett spor mellom Kolbotn og Oppegård. Det var også problemer med et veibomanlegg på Skjeberg.

Godstog sperret sporet

Og som om ikke det var nok: Et godstog som sperret sporet førte til stans i trafikken ved Sarpsborg. NSB opplyser at de skysset passasjerer med taxi så langt det var mulig.

Klokka 06.27 opplyser NSB at Østfoldbanen er åpnet igjen ved Skjeberg. Det vil bli forsinkelser på strekningen. Klokka 08.12 var det igjen normal trafikk på strekningen Kolbotn-Oppegård.

- Godstoget er fjernet nå, så det problemet er løst. Det var fire tog i retning Oslo som ble rammet, så det berørte noen hundre passasjerer. De ble befordret med taxi, sa pressetalsmann i NSB, Erik Løding, til Nettavisen.

- Ekstra uheldig

Denne vinteren har Jernbaneverket og NSB satt inn en rekke tiltak for å unngå togkaoset som rammet jernbanen sist vinter. Men den første desemberdagen ble ingen god start.

- Det var ikke slik vi hadde håpet å innlede desember. Det er ekstra uheldig at det skjer flere ting på en gang og at folk blir stående i kulden og vente på toget, sier Jernbaneverkets Inge Hjertaas til Nettavisen. Han forsikrer at alle tilgjengelige mannskaper er i full sving med å rette opp feilene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.