RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

procycling.nos utstyrstips for sommersesongen

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Er du blant dem som sykler rundt med feil sokker i sykkelskoene?

På jakt etter en ny sykkeltrøye til sommerens turer? Da burde du ta en nærmere titt på «Super Leightweight Jersey» fra britiske Rapha, klesprodusenten til Team Sky. Som navnet tilsier er den laget av et svært lett materiale. Ute i felten kjenner du knapt at du har den på kroppen, og pusteegenskapene er meget bra. Med tre romslige lommer og en egen glidelåslomme til mobil/kredittkort er dette en ideell trøye til de lange turene i sommervarmen. Nevnte vi at den også ser særdeles bra ut? Finnes i fargene blå (på bildet), hvit og rød (i bakgrunnen).

Pris: 1250,-

RAPHA: Super Lightweight Jersey
RAPHA: Super Lightweight Jersey

Sykkelsokker
Er du blant dem som sykler rundt med tennissokker i sykkelskoene? I så fall er det på tide å investere i et par skikkelig sykkelsokker. Disse er formsydde og pustende, og ikke minst ser de langt stiligere ut enn alternativene. I tillegg slipper du også potensiell gnaging fra en våt bomullsokk som krøller seg. Valgmulighetene på sokkefronten er mange, men selv har vi gode erfaringer med sokker fra Assos, Mavic og Defeet. Her ser du en av de mest populære modellene fra nevnte Defeet.

Pris: Varierer, men ligger som oftest litt under 100 kroner.

«Cleat covers»
Sommeren er definitivt høysesong for langturer, og få ting er bedre enn en god stopp med is, kaffe og kake i solsteken. Glatte pedalklosser (cleats) kan imidlertid gjøre stoppet mer kronglete enn det behøver å være. Alle vet at sykkelsko ikke er de beste å gå med, men det finnes faktisk løsninger som langt på vei eliminerer problemet, såkalte «cleat covers». I tillegg til bedre grep gjør de også at pedalklossene dine varer betydelig lenger. Dette får du til både Look, Shimano og Speedplay-pedaler, og flere andre pedalprodusenter. Speedplays variant, vist her, har passende nok fått navnet «Coffee shop caps».

Pris: varierer litt fra produsent til produsent, men ligger i området rundt 100 kroner.

Thermodrikkeflaske
Dersom du er ute på sykkeltur i skikkelig sommervarme er det ikke mye som smaker bedre enn en god slurk kaldt, forfriskende vann. Skuffelsen blir derfor stor når det kalde vannet du fylte på flaskene er lunkent etter bare noen kilometer. Heldigvis finnes det en løsning på markedet som hindrer uønskede temperaturforandringer på det du måtte ha i flasken. Både Camelback, Elite og flere andre produsenter lager nemlig såkalte «thermoflasker» av god kvalitet. Disse holder drikken din kjølig på en varm sommerdag og sikrer deg noen kalde slurker selv etter mange timers slit. Her ser du italienske Elite sin variant, «Iceberg».

BE COOL: Med thermodrikkeflaske på langtur.
BE COOL: Med thermodrikkeflaske på langtur.
PS: Denne typen flasker kan også brukes «motsatt vei» på vinteren, altså at de hindrer drikken din fra å fryse når temperaturen kryper under null.

Pris: Ligger fra ca. 80-100 kroner avhengig av hvilket merke du velger.

Styretape fra Lizard Skins
Få ting har så mye å si for «nye-sykkel-følelsen» som en fersk styretape. Kjøpte du ny sykkel i vår og har begynt å savne nettopp denne følelsen bør du utvilsomt spandere på deg en ny tape. Lizard Skins sin variant i DSP-materiale er komfortabel, gir godt grep og ser bra ut. Den kommer i tre tykkelser og et utall farger, slik at du kan matche din sykkel på en best mulig måte.

Pris: 299,-

Assos skin repair gel
En av de største utfordringene for oss syklister er utvilsomt sittesår, som ofte oppstår når det passer aller dårligst. Ikke en gang proffene er skånet fra dette, amerikanske Taylor Phinney på BMC-laget måtte bryte årets Giro d’Italia av denne grunnen. Sittesår har som oftest flere årsaker, men oppstår gjerne i perioder hvor man plutselig sykler langt mer enn det man har gjort tidligere, noe de fleste av oss gjerne gjør i sommerferien. Hvor mange har ikke returnert fra påskesamling på Mallorca med litt ubehag? Det finnes dessverre ingen garantert løsning på problemet, men selv har vi meget gode erfaringer med «Skin repair gel» fra Assos.

Denne smøres på det vonde området og hjelper kroppen med å reparere sår og skader der nede, og gir ofte god effekt i løpet av natten.

Pris: 219,-

PS: Vi har også en stor test av sykkelbukser rett rundt hjørnet, følg med!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere