RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Produksjonsavtaler for Aker Biomarine

Sist oppdatert:
Bioteknologiselskap skal utvinne krillolje fra krillmel i New Zealand og Frankrike.
Kjell Inge Røkkes bioteknologiselskap, Aker BioMarine, har sikret seg har inngått avtaler i New Zealand og Frankrike som sikrer produksjon av høyverdig krillolje.

- Vi har en optimal verdikjede - fra bærekraftig fangst av krill til effektiv utvinning av verdifulle produkter. Nøkkelen er å få mest mulig næringsrike ingredienser ut av råstoffet, sier konsernsjef Helge Midttun i Aker BioMarine.

Blant annet har de inngått en utviklings- og produksjonsavtale med Nutrizeal i New Zealand. Avtalen gjelder ekstraksjon av krillmel til krillolje og prosessen skal utvinne høye konsentrasjoner av fosfolipider, Omega 3 og antioksidanten astaxanthin.

Aker BioMarine har også inngått en avtale som sikrer økt produksjonskapasitet hos Nutrizeal og en rett til å kjøpe 35 prosent av aksjene i selskapet som beløper seg til 20 millioner kroner.

Samtidig har bioteknologiselskapet inngått tilsvarende avtaler med det franske Naturex for å utvinne krillolje fra krillmel. Det skal riktignok benyttes en annen produksjonsprosess enn hos Nutrizeal.

De to forskjellige produksjonsmetodene gir selskapet større fleksibilitet i forhold til å kunne selge disse produktene i ulike markeder. Avtalene sikrer de salgsvolum som det planlegges for i 2008 og har Aker BioMarine har planer om å lansere krillolje i første kvartal 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere