RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Produksjonsøkning for Noreco

Oljeselskapet kan vise til at de har fått i gang Siri.

Noreco kan vise til en bedring i produksjonen, men fortsatt ligger den under selskapets egne mål for olje- og gassproduksjon 2010.

I januar produserte Noreco 7.050 fat oljeekvivalenter per dag. I forbindelse med sin kapitalmarkedsdag i den siste uken av januar kom selskapet med en oppdatert guiding og der var den estimerte produksjon for 2010 på 13.000 til 14.000 fat oljeekvivalenter per dag.

I desember i fjor lå produksjonen på 4.525 fat oljeekvivalenter per dag, mens snittproduksjonen var på 5.775 fat per dag i fjerde kvartal 2009.

I januar i år ble det realisert en netto oljepris på 69 dollar per fat etter at justeringer for blant annet oljeprisopsjoner og lagerverdier.

På tampen av januar ble produksjonen ved Siri-feltet gjenopptatt etter å ha vært stengt siden 31. august i fjor noen dager senere ble også satellittfeltet Nini startet opp, og produksjonen fra disse to feltene ligger på rundt 20.000 fat per dag. Før nedstengningen var produksjonen på 13.500 fat per dag. Den høye produksjonen skyldes ifølge en børsmelding to nye brønner på Nini-feltet og trykkoppbygging i reservoaret.

Noreco venter at produksjon fra feltene rundt Siri vil øke videre i februar ettersom flere brønner vil bli koblet til Nini.

Noreco oppdaterere også hvordan det går med Brage, og kan melde om en stabil produksjon på 35.300 fat per dag, og en nye produksjonsbrønn vil bli satt i produksjon i løpet av februar. Syd-Arne fikk i januar en noe lavere produksjon på grunn av en stans på tre dager i forbindelse med en borekampanje. Det vil også bli startet opp boring av to nye produksjonsbrønner i februar. Lulita startet opp produksjonen igjen 2. februar etter å ha vært nedstengt i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere