*Nettavisen* Nyheter.

Produksjonssvikt kan føre til biffimport

Oslo (NTB): Om svikten i produksjon av storfekjøtt fortsetter som nå, frykter landbruksorganisasjonene at vi om bare tre år må importere hver fjerde biff vi spiser.

Regjeringens landbruksmelding har som målsetting å øke produksjonen av storfekjøtt i takt med etterspørselen, men prognosene viser at produksjonen svikter, skriver Nationen. Landbrukstopper etterlyser politisk vilje til å snu trenden.

- Dette bør være et alvorlig varsku til politikerne. Det er et tydelig signal om at økonomien i storfeproduksjonen må få et løft, sier leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke.

Det er prognosene fra Nortura, som regulerer markedet for storfekjøtt, som viser at importbehovet har doblet seg bare fra 2010 og fram til i år. I 2010 ble 8,5 prosent av storfekjøttet importert, mens i år er behovet over 16 prosent.

- Uten nye politiske tiltak vil underdekningen av norsk storfekjøtt øke, og det vil bli vanskeligere for norske forbrukere å finne norske biffer i butikkene, sier direktør Hans Thorn Wittussen i Nortura totalmarked. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.