Produsent: - Kan dokumentere innkjøp av halalkjøtt

Narvik (NTB): Kjøttfirmaet Kuraas avviser at de har villedet forbrukere etter at Mattilsynet fant svinekjøtt i halalproduktene deres. De beklager sterkt, og sier det dreier seg om rutinesvikt.

Onsdag meldte tilsynet at de hadde funnet mindre spor av svinekjøtt i kebabproduktene til Narvik-bedriften. Torsdag meldte de om større funn, og at de hadde funnet svinekjøtt også i produkter merket halal.

- Vi fikk litt hakeslepp da det ble snakk om opptil 30 prosent. Men Mattilsynet opererer med én kategori inntil 5 prosent, og en neste kategori fra 5 til 30 prosent. Vi mener funnene i våre produkter må ligge rett over 5-prosentsgrensa, sier markedssjef Kenneth Kuraas.

Han betegner saken som særdeles tragisk og sier det er ekstra beklagelig når det dreier seg om halalkjøtt. Kuraas viser til at de har tett dialog med Mattilsynet om saken, og skal ha et nytt møte fredag. Dit vil de medbringe dokumentasjon.

- Vi kjøper inn enorme mengder halalkjøtt, og kan vise til fakturaer som samsvarer med det vi har produsert og solgt. At det har havnet svinekjøtt i disse produktene, skyldes rett og slett en rutinesvikt, og vi har en teori om hvordan det kan ha skjedd, sier han.

Ifølge Kuraas har Mattilsynet gjort seks tester av deres produkter. To av disse var rene, hvorav en halaltype. Én test av et halalprodukt og to av en annen type produkt fra dem havnet i kategorien 5-30 prosent svinekjøtt, ifølge selskapet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.