RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Produserte mindre penger

Sist oppdatert:
Moland Film Company AS gikk på en smell i fjor. Inntektene falt med 11 millioner kroner, men de unngikk røde tall på bunnlinjen.

Moland Film Company AS er en av landets største produsenter av reklamefilm. Med sin seks etablerte og tre ferske regissører produserer de reklamefilm for noen av landets aller største annonsører.

Falt i fjor

De siste tre regnskapsårene har pilene bare pekt oppover for selskapet med økende inntekter og solide tall på bunnlinja og en foreløpig topp i fjor, da inntektene steg til 39,1 millioner kroner. Men i fjor sprakk det og inntektene falt til 1998-nivå.

- Nå tjener vi ikke penger lenger. Nå overlever vi, sier daglig leder Mone Mikkelsen i Moland Film Company AS til Propaganda.

Driftsinntektene falt til 27,8 millioner kroner, fra 39,1 millioner året før, men på tross av kraftig reduserte inntekter klarte produksjonsselskapet å unngå minus under den nederste streken. Driftsresultatet endte på 805.174 kroner, mens ordinært resultat før skattekostnad ble drøyt en million kroner. Ned fra rundt 2,5 millioner året før.

Like mange filmer

Hun forteller at de lagde like mange filmer i fjor som året før, men at de nå kan ta langt mindre per film.

- Men byråene har blitt flinkere til å tenke litt på ambisjonene når de lager reklamefilmer nå og etterkommer kundens priskrav bedre, sier hun videre.

Moland Film Company AS ble etablert av den nå så velkjente regissøren Hans Petter Moland i 1988 og har de senere årene produsert reklamefilmer for annonsører som Djuice, Colorline, Hydro Texaco, VG og Gjensidige Nor. Produksjonsselskapet har kontorer i Norge, Danmark og Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere